Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recept

17. 11. 2009

Recept na perníčky

250g cukr moučka

2 celá vejce

2 lžíce medu

300g hladké mouky

kávová lžička skořice

na špičku nože roztlučené koření(hřebíček,nové koření)

citronová kůra

na špičku nože zažívací soda

Cukr,vejce a med se asi 15 minut míchá,přidá se koření a nakonec mouka.Může se přidat lžička kakaa pro tmavší barvu.Těsto se propracuje,vyválí a vykrájí se tvary a ty se nechají do druhého dne v chladu odpočinout.Druhý den se perníčky potřou rozšlehaným žloutkem s trochou vody a pečou se v troubě vyhřáté na 180°C.

Perníčky se mohou zdobit půlkou mandle nebo oříšku,ty se na perníčky dávají těsně před pečením.

Perníčky se také zdobí bílkovým sněhem.Na jeden bílek asi 150g cukru moučka.Sníh se šlehá ručně,při šlehání el.šlehačem by se do sněhu dostalo hodně vzduchu a sníh by byl moc křehký a udobení by mohlo z perníčků opadávat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář